Hemsidan flyttar till ny adress: https://jbtmr.se - rapporteringen är kvar på jobbtimmar.se/login! Om du flyttas mellan olika sidor är det helt ok då vi börjar flytta över tjänsteinformation till jbtmr.se under året som kommer.

Varning för bedragare från Nigeria? Läs hur de kan försöka här!

Nyheten släpptes 2015-09-01 08:05


Du har säkert hört i tidningar och tv om bedragare från Nigeria. Idag fick vi ett mejl från Nigeria. Vad är sannolikheten? Varning för bedragare från Nigeria? Läs hur de kan försöka här!

Inatt pluppade det in ett mejl på kontaktsidan. Det är inte ofta det kommer frågor på engelska men här var det ett fint skrivet mejl som lyder så här: Hello I am James Tobby and i am hearing impaired and i need to know if you can handle website design for a new company and i also need to know if you accept credit cards as form of payment ? / James Tobby, laksyte007@gmail.com Det lyder typ på så här på svenska: Hej jag är James Tobby och jag har nedsatt hörsel och jag behöver veta om ni kan hantera (göra?) en webbsida för ett nytt företag och jag behöver även veta om ni tar kreditkort som betalmedel? / James Tobby, laksyte007@gmail.com Så hur tänker man här? Först kollade jag upp hans IP adress 197.255.172.41 som e-postprogrammet sparade i headern. Det kan man göra här: http://whatismyipaddress.com/ip/197.255.172.41 . Och resultatet var minst sagt inte normalt. Continent: Africa Country: Nigeria State/Region: Lagos City: Lagos Så här har vi en person från Nigeria som skickar förfrågan på en tjänst där han sen vill betala med kort. Hur kan jag bli lurad på detta? Jag kanske skulle kunna återkomma och kräva 30000 USD för projektet. Kanske skulle allt bli bra? Troligen är han inte ute efter mina pengar utan kommer använda förfalskade kort för att betala mig? Då är följdfrågan, vad händer då? Om någon betalar med fejkkort - kan banken eller kortföretaget Visa, Mastercard ta tillbaka pengarna? Om så är fallet skulle jag i princip kunna ha förlorat pengarna. Det hade ju varit det perfekta brottet om jag inte hade någon kontroll på webbprojektet. Om jag inte får några pengar skulle jag troligen kunna stänga ned hela sajten eller ta bort alla mina skapade filer osv. Jag skulle kunna rapportera detta till webbhotellet och be dem blockera den snälle James. Så jag tog mig friheten att skriva om detta mejl då sannolikheten att detta är en riktig kund som önskar hjälp är typ 0%. Det är en bedragare och kan denna artikel hjälpa dig i framtiden är jag bara glad. Det har även förekommit förfalskade beställningar på Jobbtimmar men det är ett annat ämne som jag kanske skriver om senare. Har du några funderingar skriv gärna på Facebook i kommentaren eller mejla genom kontaktsidan! Vi kan publicera det du skriver (anonymt om du vill). Om Jobbtimmar: Jobbtimmar.se är egentligen inte en tjänst för webbdesign även om vi givetvis klarar av att skapa en hemsida åt en firma inom t.ex bygg och hantverk. Vill du ha webbhjälp får du givetvis kontakta oss! Främst hjälper Jobbtimmar.se hantverkare att hålla koll på tider och omkostnader genom online rapportering.


Hur många är det i
ert företag med dig själv?


Startavgift: 0 kr

Månadskostnad: 0 kr

Pris första kvartalet inklusive startavgift: 0 kr

Därefter pris / kvartal: 0 kr

Testa Jobbtimmar fritt nu!

Ditt namn:
Din e-post:
Kontotyp:
GDPR-samtycke:


Du får prova allt i två veckor från dess du loggar in. Du förbinder dig givetvis inte att beställa efter testtiden om du inte vill! När du skapar ditt fria konto går du med på villkoren som finns här samt GDPR policy här.

Vi kontaktar dig när vi får din beställning av testkontot och hjälper igång dig precis som om du betalat fullpris. Det var bra support tyckte många av våra befintliga kunder.