Hemsidan flyttar till ny adress: https://jbtmr.se - rapporteringen är kvar på jobbtimmar.se/login! Om du flyttas mellan olika sidor är det helt ok då vi börjar flytta över tjänsteinformation till jbtmr.se under året som kommer.

Nya regler för ROT avdrag 2015 - fler uppgifter samt 30% avdrag

Nyheten släpptes 2015-02-20 21:48


För dig som jobbar med ROT blir det nya förändringar den 1 april 2015. Läs här om varför Jobbtimmar kan vara dig till hjälp. Nya regler för ROT avdrag 2015 - fler uppgifter samt 30% avdrag

Den 1 april 2015 träder en ny lag i kraft som gäller dig som erbjuder husarbeten med ROT avdrag. I slutet av mars 2015 kom även nyheten att regeringen går emot sitt vallöfte att inte röra ROT-avdragets storlek. Från 2016 gäller 30% avdrag jämfört med 50% om regeringen driver igenom sitt förslag. Många menar att ett lägre avdrag gynnar byggföretag som jobbar svart. Risken att befintliga företag får mindre jobb finns också påpekar många. Ett faktum är dock att regeringen inte höll sitt löfte i frågan. På senare tid har även flera tunga instanser protesterat mot den föreslagna ändringen av storleken på avdraget. Frågan byggföretag och vanliga svensssonfamiljer funderar på är nu "kommer regeringen backa och ändra sitt förslag? eller dumpa det helt?". En stor majoritet av denna grupp hoppas nog på ett Ja i den frågan. Angående nya riktlinjer för hantverkare kraven på ROT beskriver SKV det så här (ej om 30% regeln): Riksdagen har beslutat om nya regler för dig som utför rot- och rutarbete. Från och med den 1 april 2015 ska du lämna in ansökan om utbetalning av rot- och rutarbete elektroniskt. Dessutom behöver din ansökan innehålla något fler uppgifter än idag. Enligt den nya lagen kommer du att behöva lämna in nya uppgifter som - antalet arbetade timmar - materialkostnader - övriga kostnader för annat än hushållsarbete och material - vilken typ av arbete du har utfört. Källa: http://www.skatteverket.se/omoss/nyheter/2014/nyheter/nyareglerforutforareavrotochrutarbete.5.3f4496fd14864cc5ac9e527.html Jobbtimmar är en rapporteringstjänst som först skapades för hantverkare. Med Jobbtimmar kan du samla in timmar på jobbet du utför samt även materialkostnader. Du kan t.ex rapportera material och ange kostnaden direkt eller ha det som underlag när du går igenom priserna från leverantören. Dina anställda/rapportörer skickar enkelt in tider i form av timmar och även material. Du behöver bara ge order om hur detaljerat de skall rapportera... Efter projektet är klart får du tillgång till ett enkelt underlag med tider och materialpriser. Oftast är detta underlag för faktureringen men passar givetvis bra som underlag för den elektroniska rapporteringen till Skatteverket för ROT uppgifterna. Då du kan lägga upp arbetskategorier är det också möjligt att fånga upp de olika typerna av arbeten som utfördes. Här får du kolla upp vad Skatteverket verkligen menar men möjligheten finns att markera tider med olika kategorier/typer av arbeten. Dessa visas också på underlaget som beskrivs ovan, dels i % och timmar men också med priser om timpriser är angett. I takt med att det blir tuffare regler krävs mer detaljerade tidrapporter. Testa Jobbtimmar du också och se om det passar dig med. Och är det något som saknas som du behöver till dina underlag är det oftast bara ett mejl som räcker sen kollar vi på det. Vi kan.... hjälpa dig.


Hur många är det i
ert företag med dig själv?


Startavgift: 0 kr

Månadskostnad: 0 kr

Pris första kvartalet inklusive startavgift: 0 kr

Därefter pris / kvartal: 0 kr

Testa Jobbtimmar fritt nu!

Ditt namn:
Din e-post:
Kontotyp:
GDPR-samtycke:


Du får prova allt i två veckor från dess du loggar in. Du förbinder dig givetvis inte att beställa efter testtiden om du inte vill! När du skapar ditt fria konto går du med på villkoren som finns här samt GDPR policy här.

Vi kontaktar dig när vi får din beställning av testkontot och hjälper igång dig precis som om du betalat fullpris. Det var bra support tyckte många av våra befintliga kunder.